Tag dit barn i hånden – og gå ud

0
1998

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er rigtig mange børn, der bruger timevis foran computerskærmen eller iPad´en hver eneste dag. Hvorvidt det er godt eller skidt for barnet, skal denne artikel ikke handle om, det skal derimod handle om, hvorfor du skal tage dit barn i hånden og gå ud – også i denne digitale tidsalder.

Udover at det er godt for børnene og psykisk sundt for jeres forhold at i leger fysisk sammen, så har det faktisk også en sundhedmæssigt bonus. Udendørs fysiske aktiviteter er nemlig ikke kun god underholdning, det er også rigtig god motion, hvilket der ikke er meget af, hvis man blot sidder og trykker på en tablet eller fører en mus rundt.

Der findes mange former for udendørs aktiviteter, det ikke kræver nogen former for udstyr. Du kan komme langt med en bold og en græsplæne. Du kan naturligvis også vælge at investere i noget udstyr som basketballkurve (som disse) fodbold mål eller noget helt tredje, men du kan også lade fantasien være med til at opstille rammerne for jeres leg, hvilket også fjerner de fysiske grænser der måtte være.

En ting der er meget vigtigt, er at man som forældre er med til at støtte barnets fantasi og nysgerrighed, hvilket er to af de ting, der siges at blive lidt hæmmet af de store mængder elektroniske virkemidler børn udsættes for. Når de sidder med en computer eller en tablet, slipper de nemlig for at tænke så meget, hvilket betyder at deres kreativitet bliver begrænset- Det er derfor en rigtig god ide, at lege ting der netop er med til at stimulere den frie leg.

Husk du er rollemodel

Noget af det du skal huske på, er at du som forældre er rollemodel for dine børn. Hvis du selv har en tendens til at sidde lidt for meget med din telefon, vil dine børn også se det som naturligt at de sidder længe med en iPad. Det kan være meget svært for dem at forstå, hvorfor de ikke må, hvis du selv gør de.