Sådan undgår du at sidde ned hele dagen

0
1979
Brug din kontorstol rigtigt

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi danskere sidder ned i gennemsnit 10 timer om dagen, og det tærer på vores kroppe. Selvom det kan være afslappende at sidde ned, er det nemlig i længden hårdt for kroppen at sidde ned så længe. Blandt andet har man øget risiko for hjertekarsygdomme, når man sidder ned hele dagen. Men hvordan kommer du ud af kontorstolen og får bevægelse i kroppen?

Investér i den rigtige stol

Først og fremmest er det alfa og omega, at du har en god kontorstol. Det betyder ikke, at det skal være den mest behagelige flyderstol – men derimod at det skal være en stol, der holder din krop aktiv. Der findes mange forskellige typer kontorstole, og det er meget forskelligt, hvordan de støtter kroppen. Nogle støtter ikke hele kroppen, men lægger til gengæld op til, at kroppen selv arbejder mere i løbet af dagen.

Det vil ofte være stole, som styrker din rygmuskulatur, hvilket kommer dig til gavn i mange sammenhænge. I starten kan det dog godt være anstrengende at bruge ryggen lidt ekstra, hvis du ikke er vant til det. Hvis du får mistanke om, at din stilling er decideret skadelig for ryggen, skal du søge professionel hjælp.

Stå op i løbet af dagen

Det giver selvfølgelig sig selv, at det hjælper at stå op, hvis du sidder for meget ned. Men det kan være svært at få stået op, hvis du ikke har gode betingelser. Først og fremmest er det nemmest, hvis du har et hæve-sænkebord, som du kan indstille i den helt rigtige højde.

Dernæst er det vigtigt, at du står rigtigt, når du står op. Det er vigtigt, at du fordeler vægten ligeligt på fødderne og ikke kommer til at hænge i den ene hofte. Det er nemlig meget anstrengende for både ryg og hofter, og det kan føre til helt andre problemer med tiden.

Nogle kontorstole er også lavet på en måde, hvor stolen lægger op til, at du læner dig blidt op ad den i stedet for at sidde ned. På den måde holder du kroppen aktiv hele dagen.