Kom væk fra skærmen – lær at sy

0
2392
Lær at sy

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi bruger for meget tid foran skærmen

Det er nok ikke længere nogen overraskelse for nogen, at vi danskere bruger ufatteligt lang tid foran skærmen. Tv’et, computeren, vores tablet eller bare telefonen tager rigtig meget af vores fritid.

Vi ved faktisk også godt at vi i ny og næ burde lægger telefonen væk og lave noget andet, men hvad? Vi går måske en tur i køkkenet og kigger i køleskabet eller bare på toilettet og så syntes vi måske at de 5 minutter det tager er nok og så er samvittigheden renset og vi sætter os tilbage til skærmen.

Hvad skal jeg så lave?

Det har flere gange vist sig at, hvis vi har noget konkret som vil kan foretage os, noget vi let kan gå til og fra, så bruger vi pludselige meget mindre tid foran skærmen. Et godt bud på en løsning er altså en hobby. Jeg er selv begyndt at sy og kan varmt anbefale  det til andre. Jeg er ikke særligt god, men jeg nyder at lave noget som beskæftigere mine hænder og holdet min hjerne fokuseret og delvist ’tømt’

Kom i gang med at sy

Det er heldigvis både let og billigt at komme i gang med at sy.

Du skal bruge: en symaskine, måleværktøjer (målebånd, lineal osv.), stifter, sakse, markeringsværktøjer (såsom et sporhjul eller sletbar markør – kridt), nåle og selvfølgelig tråd .

Sådan lærer du at sy

Der er en række måder, du kan lære at sy. Du kan tage et kursus eller finde en masse hæfter og bøger hos en velasorterede stofforhandler.  Efterhånden som du bliver bedre, kan du tage kurser r skræddersyet til specifikke færdigheder, så som at sy lynlåse i. Hvis du foretrækker at lære at sy på egen hånd, er der mange online guides og blogs der tilbyder vejledninger om en række syemner. Mange af den er gratis, og nogle kommer med et gebyr.

Brug en symaskine

Din største udgift vil sandsynligvis være din symaskine. Før du stresser over prisen, er der flere måder, du kan få fat i en billig symaskine på. Køb en brugt eller søg online efter godt tilbud

Hvis du ikke ønsker at købe din egen symaskine, kan du også overveje at leje en. Mange sycentre tilbyder udlejning, hvilket kan være praktisk i starten, når du bare lærer og ikke er sikker på om det er noget for dig.

Held og lykke med din nye hobby.