Hvordan ser fremtidens digitale hjem ud?

0
3690
Fremtidens huse

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De digitale hjem har været undervejs rigtig længe, men nu er de så småt ved at være der.

Tidligere var de digitale hjem præget af ingeniørfantasier, der sjældent stemte overens med virkeligheden. Nu tager fremtidens boliger i langt højere grad udgangspunkt i beboernes reelle behov, der gør hverdagen lettere og mere energivenlig. Sensorteknologi er i rivende udvikling, og i den nærmeste fremtid, vil man kunne se produkter på markedet, som selv går online og kommunikerer med andre produkter. Der er f.eks. det meget omtalte “intelligente køleskab”, som selv kan bestille varer, holder øje med udløbsdatoer m.m  Flere forskellige modeller findes allerede på markedet.

Intelligent tøj og vaskemaskiner

Ligeledes vil tøj i fremtiden være påmonteret en lille chip med informationer om, hvordan det skal vaskes. Vaskemaskinen vil således kunne aflæse disse data og trådløst informerer dig – eller blot selv tilpasse temperaturen, hvis du har indstillet et forkert program. Så nu er det slut med at kogevaske uldblusen eller blande den røde sok sammen med det lyse tøj.

Løsninger i alle hjem

Det er ikke bare luksusvillaer som kommer til at indeholde den moderne teknologi, men også lejligheder og typehuse, vil i fremtiden indeholde mange digitale muligheder. Sensorer i boligen vil holde øje med lyset og indeklima og sparer ejerne for mange udgifter. Næste som vi i dag er vant til moderne fyr og varmfordelingssystemer der kan tilpasse temperatur og varmekurver i hjemmet. Der er allerede blevet designet en såkaldt styreenhed, der kan kobles helt op til 49 forskellige enheder til. Alt vil virke ved, at bittesmå sensorer i de forskellige rum måler på f.eks. varme, røg, fugt og gas. De kommunikerer med hinanden via en elektronisk central – en gateway – som sætter en række forudindstillede handlinger i gang. Det vil ligeledes blive helt almindeligt med alarmsystemer, som selv tilkalder f.eks. brandvæsenet, hvis sensorerne registrerer røg.

Fremtiden er lige om hjørnet….